Abang lori kena ‘sakat’ dengan pocong, baca macam-macam doa pun tak lari

Tak dinafikan, pengalaman ‘terserempak’ dengan makhluk halus merupakan satu momen seram, mengerikan dan sememangnya membuat bulu roma kita meremang.

Pengalaman berdepan dengan ‘tetamu tidak diundang’ bukan perkara luar biasa dalam kalangan masyarakat kita hari in.

bagaimanapunm jika sesiapa sahaja terserempak dengan makhluk tersebut, pasti akan menjadi satu momen seram mengerikan yang tidak akan dilupakan sampai bila-bila.

Sama halnya dengan seorang pemandu lori yang berkongsikan satu rakaman video memaparkan ada satu sosok menyeramkan menumpang lori yang dipandunya.

Menerusi video pendek yang viral di media sosial, lelaki berkenaan yang kelihatan bersahaja sempat memalingkan kamera telefon bimbit ke arah sosok seram yang berpakaian serba putih seperti pocong.

“Assalamualaikum, pada sesiapa yang tertinggal sahabat atas highway dekat Changkat Jering, nak halau macam mana. Ini dok ada dengan kita ni sahabat depa. Adoi, dah baca macam-macam doa dah baca tapi tak jalan juga. Nak sampai Alor Pongsu ni kot dia mau turun, adoi, dok lain kali jangan tinggal merata,” katanya dalam video berkenaan.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan di manakah lokasi sebenar dan bila kejadian tersebut berlaku.

Video yang dikongsikan itu telah mendapat pelbagai respon daripada netizen. Malah ada di antara mereka turut berkongsi pengalaman seram yang pernah dilalui mereka sebelum ini.