“Apa tu bayang putih rambut panjang”- Lelaki nak tunjuk pacat dekat kaki, netizen nampak lain pula

“Pacat tu dah seram, bawah air terjun tu lagi seram. Bayang putih rambut panjang!”. Haa sejak akhir-akhir ini memang ramai yang mula sukakan tren aktiviti lasak seperti masuk ke hutan dan mendaki gunung.

Bagaimanapun banyak juga rintangan yang perlu dihadapi seorang pendaki yang pastinya tidak akan dapat lari dari serangga berbahaya dan perkara-perkara mistik.

Baru-baru ini tular di aplikasi TikTok memaparkan seorang lelaki yang menggunakan nama @kifley02, merakam kakinya dipenuhi pacat ketika sedang berehat di tepi sungai selepas mendaki.

Menerusi video tersebut, dia sempat menanggalkan kasut untuk menunjukkan jumlah pacat yang melekat di kedua-dua kakinya.

Namun apa yang menarik perhatian bukanlah jumlah pacat yang ada, tetapi kelibat ‘sesuatu’ yang dipercayai turut ada dalam rakaman itu.

Ini kerana, semasa lelaki itu merakam seluruh kawasan sungai itu difahamkan ramai yang ternampak lembaga putih berada di kawasan air terjun. Katanya jelas pulak tu!

@kifley02

agak2 binatang ni ada berapa ekor ? #fypシ #tiktokindonesia #hiking #waterfall

♬ Gatal – Janna Nick

Sehingga kini video tersebut telah meraih meraih 5.3 juta tontonan, 247 ribu tanda suka, 9.4 ribu komen di laman TikTok.

“Kenapa saya tengok ada sesuatu dekat bawah air terjun tu. Ke mata saya salah lihat,” kata seorang pengguna TikTok.

“Selalu aku nampak samar samar je , sekali kat air terjun tu nampak jelas gila,”