Baru dua bulan tamat latihan, doktor bius rogol wanita semasa pembedahan caesarean

Baru dua bulan tamat latihan, doktor bius rogol wanita semasa pembedahan caesarean. Suspek yang baru sahaja bertugas sebagai doktor bius telah ditahan oleh pihak polis selepas disyaki merogol wanita hamil yang sedang menjalani pembedahan caesarean di sebuah hospital di Brazil.

Menerusi laporan Daily Mail, suspek yang berusia 32 tahun itu dipercayai baru dua bulan menamatkan latihan perubatannya dalam bidang anesthesia.

Bagi dos lebih kepada wanita

Dia kemudian dipertanggungjawabkan untuk memberikan bius terhadap seorang wanita hamil yang akan menjalani pembedahan di hospital berkenaan.

Kakitangan hospital mendakwa mereka mencurigai tingkah laku doktor terbabit mengenai jumlah dos yang diberikan kepada ibu hamil.

Pasang kamera untuk tangkap doktor tersebut

Disebabkan itu, mereka nekad memasang kamera secara rahsia di blik bedah untuk melihat apa yang cuba dilakukannya.

Namun alangkah terkejutnya mereka apabila melihat tindakan doktor bius itu yang menyerang mangsa secara seksual ketika doktor lain melakukan pembedahan caesarean terhadap mangsa yang kurang dari satu meter di belakang tirai pembedahan.

Menurut sumber, suspek telah bertindak memasukkan zakarnya ke dalam mulut wanita berkenaan dan serangan itu dipercayai berlaku selama hampir sepuluh minit.

Presiden Cremerj Clovis Bersot Munhoz mengklasifikasikan serangan tersebut sebagai satu tindakan yang tidak boleh diterima akal. Susulan daripada itu, suspek telah ditahan dan siasatan lanjut berhubung kes ini masih dijalankan.

Baca Juga: Ambil steroid tak sama dengan hina agama, Afdlin Shauki dikritik netizen lepas guna istilah ‘swimming pool’

Baca Juga: ‘Buatlah lawak lagi, kami nak ketawa’, netizen tempelak pasangan kontroversi