“Bau busuk seperti bangkai keluar dari kemaluanku, aku berzina kalah dengan nafsu sendiri. Nekad buat pengakuan…”

Ini adalah kisah benar, pengakuan dari seorang wanita yang banyak berdosa dengan seorang bernama suami.

Ketika banyak orang memperkatakan keburukan suami dan kelemahan para lelaki, diharap kisah hidup yang ku ceritakan dapat membuka mata wanita di luar sana bahawa lelaki bukan semua seperti yang disangkakan.

Aku seorang wanita bekerjaya sekitar umur 40an berkahwin dengan suami sekarang, perkahwinan yang kedua selepas bercerai dengan suami pertama dahulu.

Aku pada zaman remaja dan sebelum berkahwin bukanlah seorang yang liar, dari perwatakan luaran dan pemakaian tiada yang akan menyangka aku seorang wanita yang banyak berd0sa, melakukan z1na.

Perkara ini berlaku sejak aku bercerai suami pertama. Walaupun aku nampak biasa2 sahaja, tetapi hakikat menjadi seorang janda bukan semudah disangkakan.

Semasa remaja aku boleh menjaga diri dan maruah, tetapi setelah menjadi janda, aku kalah dengan nfsu sendiri. Aku berhubung dengan suami orang, Mazlan. Dan kami terlanjur sebelum aku berkahwin dengan suami yang sekarang, Muhammad.

Namun perkahwinan kedua juga diuji hampir bercerrai. Ketika dalam tempoh pergaduhan, kami berpisah tempat tinggal dan aku sebagai isteri yang sangat pend0sa telah melakukan perz1naan kembali dengan Mazlan dan dir0gol oleh seorang penagih ddah bernama Zam.

Untuk menceritakan terlalu panjang tetapi aku ringkaskan sebagai dir0gol kerana semua perlakuan itu aku buat tanpa sedar ibarat dipukau untuk masuk ke dalam kereta dan mengikuti sahaja ke hotel dan melakukan perkara z1na tersebut. Sebelum kejadian itu, aku pertama kali dalam hidup diberi ddah sejenis ice oleh Zam dan aku mengikuti sahaja.

Aku tak sangka langsung dengan apa yang terjadi. Ibarat aku dis1hir, mungkin bukan semua orang percaya dengan kewujudan s1hir, mungkin ada yang akan mengatakan aku mengikut hawa nfsu sendiri, tapi yang berlaku pada diri aku adalah bukti bahawa s1hir itu wujud.

Aku sebenarnya telah dis1hir oleh lelaki dari awal zaman remajaku entah kenapa aku ibarat mudah dimasuki s1hir oleh sesiapa sahaja dan yang paling teruk adalah apa yang berlaku dengan Zam dan Mazlan tersebut. Aku betul- betul menyesal dengan apa yang telah terjadi. Menyesal mengenali mereka semua.

Di waktu aku sedar dan memohon kemaafan dari suami, apa yang aku namakan ‘miracle’ kuasa Allah sebenarnya berlaku. Dengan taubat nasuha yang bersungguh aku berterus terang dengan suami mengenai perz1naan aku.

Perkara yang aku paling takut buat masa itu adalah pengakuan. Aku memang sangat sangat takut. Paling tak boleh terima bila suami ampunkan semua d0sa d0sa aku dan air mata kami berdua memang tidak berhenti mengalir selama beberapa minggu tersebut.

Aku ingatkan pada mulanya suami akan terus menceraikan atau membunuhku dan semua lelaki itu. Tetapi dia menerimaku dengan tangan terbuka, Ya Allah dia lelaki yang sangat baik Ya Allah.

Suami dan aku sendiri yang merawat diri aku sepanjang tempoh berubat dari s1hir tersebut. Bau busuk seperti bngkai keluar dari kemalvan aku sendiri yang aku tak pasti orang lain dapat bau atau tidak tetapi aku cuci setiap hari dengan ajaran suami aku. Dia ajar cuci dengan menggunakan air yang aku tahan dari daerah dagu semasa mandi dan alirkan pada kemalvan sambil selawat.

Berulang kali aku buat berminggu2 sambil menangis. Dia terus merawat aku sepanjang beberapa minggu dengan Al Quran. Suami bukanlah ustaz atau sesiapa, tapi aku yakin dengan dia dan kami tidak berubat di tempat rvqyah kerana hal ini terlalu memalvkan dan mengaibkan untuk dicerita kepada orang lain.

Jadi suami ambil keputusan mengubati diri ini dengan ikhtiar dia dan aku sendiri. Dia juga mandikan saya kadang2. Dan alhamdulillah Allah izin segala bau busuk tersebut hilang dan perkara paling indah berlaku pada Hari Raya Puasa tahun ini.

Pada Hari Raya, saya dapat bau suatu wangian di udara yang saya tak dapat gambarkan bau dia di dunia ini. Ibarat wangian bunga atau pewangi kasturi dan bau tersebut saya bau di udara dan pada badan suami saya padahal dia tak memakai perfume masa tu…

Ya Allah air mata saya memang mengalir tanpa henti. Sepanjang 3 Hari saya dapat bauan tersebut di udara dan pada suami.

Allah bagi saya deria untuk bau tersebut selama Hari Raya dan walaupun sekarang sudah hilang tetapi saya masih teringat sampai sekarang dan merindukannya.

Sehingga kini saya nasih tak memahami semua yang terjadi dan tak tahu apakah taubat saya diterima atau tidak. Tetapi kejadian yang terjadi di tahun ini sangat berbekas di hati saya.

Kebenaran bahawa wujud hal2 m1stik yang selama ini setengah kita tak percaya. Tetapi bila ia berlaku, membuka mata saya akan hal2 ghaib yang sebenarnya wujud seperti s1hir dan sebagainya. Bila berlaku pada diri sendiri baru kita merasainya dan mempercayainya

Sehingga sekarang saya akan terus bertaubat dan tidak akan ulangi kesalahan dan d0sa saya. Terima kasih pada suami yang di masa itu memberi peluang. Kalau tidak entah apa berlaku pada saya.

Hingga sekarang saya masih berfikir, bertapa banyak percerraian berlaku di zaman sekarang tetapi berapa ramai yang seperti suami saya masih mengampuni isteri, mendidik isteri dan memberi peluang. Dan perkara sama pada isteri, adakah akan memberi peluang pada suami masing2 sekiranya suami bersalah.

Ya Allah sesungguhnya saya sangat bersyukur memiliki dia. Semoga rumahtangga ini kekal dalam keredhaanNya. Aamiin…

Sesungguhnya aku seorang pendosa tanpa nokhtah.

Baca juga: Sah! Ini rupa rasmi Proton S70, sekali lain pulak yang netizen perasan