Britney Spears keguguran selepas sebulan umum kehamilan

Britney Spears keguguran selepas sebulan umum kehamilan. Penyanyi itu memberitahu pengikut Instagramnya bahawa dia dan pasangan Sam Asghari telah “kehilangan bayi ajaib kami”.

Britney Spears, 40 telah mengumumkan dia mengalami keguguran, sebulan selepas mendedahkan kehamilannya.

Penyanyi yang baru sahaja bebas daripada konservator itu memaklumkan beliau sebelum ini dihalang daripada berkahwin atau berhenti makan pil perancang.

Memetik BBC, ia datang beberapa bulan selepas dia melarikan diri dari pengaturan undang-undang yang memberi bapanya kawalan ke atas banyak aspek kehidupannya, termasuk kesihatan reproduktifnya.

Penyanyi yang terkenal dengan lagu Lucky ini mempunyai dua anak lelaki remaja bersama bekas suaminya. Ia sudah menjadi impian untuk membina keluarga dengan jurulatih peribadi Asghari.

“Dengan rasa sedih kami yang paling dalam, kami perlu mengumumkan bahawa kami telah kehilangan bayi ajaib kami pada awal kehamilan,” tulisnya dalam catatan pada hari Sabtu.

Dia meneruskan: “Ini adalah masa yang menyedihkan bagi mana-mana ibu bapa.

“Mungkin kami sepatutnya menunggu untuk mengumumkan sehingga kami berada lebih jauh, namun, kami terlalu teruja untuk berkongsi berita baik itu.

“Kasih sayang kami antara satu sama lain adalah kekuatan kami. Kami akan terus berusaha mengembangkan keluarga kami yang cantik.”

Mengumumkan kehamilannya pada bulan April, dia berkata ia mungkin akan menjadi susah seperti yang pernah dialami.

Britney sebelum ini pernah mengalami kemurungan perinatal – istilah perubatan untuk kemurungan yang berlaku pada masa ini antara awal kehamilan hingga kira-kira satu tahun selepas melahirkan.

Baca Juga: Masih Islam, Syazwan Zulkifli hanya pakai tatu sementara

Baca Juga: HFMD: Selangor akan putuskan minggu depan tutup sekolah atau tidak