Cristiano Ronaldo ditawarkan RM1.3 bilion untuk sertai kelab di Arab Saudi, bakal jadi pemain terkaya jika terima

Cristiano Ronaldo akhirnya mungkin mendapat peluang untuk keluar dari Manchester United selepas dilaporkan mendapat tawaran yang sangat lumayan untuk bermain di Arab Saudi.

Menurut CNN Portugal, pemain berusia 37 tahun itu telah didekati oleh sebuah kelab yang tidak dinamakan di negara teluk tersebut.

Menurut laporan media itu lagi, kelab tersebut bersedia untuk memberikan kontrak dua tahun bernilai £250 juta (RM1.3 bilion) kepada pemain antarabangsa Portugal itu.

Jika benar, ini sekaligus menyaksikan Ronaldo memperoleh pendapatan sekitar £2.4 juta (RM12.6 juta) setiap minggu.

Bukan sahaja perjanjian itu akan menjadikannya pemain bola sepak dengan bayaran tertinggi di planet ini, ia juga akan menyaksikan dia memperoleh pendapatan berganda, lebih daripada gabungan pendapatan Kylian Mbappe, Lionel Messi dan Neymar lapor Daily Star.

Ronaldo menggegarkan United selepas menyerahkan permintaan perpindahan bulan lalu, menyatakan hasrat untuk menghabiskan beberapa tahun terakhir kariernya bermain di Liga Juara-Juara.

Walaupun hakikatnya bos baru Red Devils, Erik ten Hag menegaskan bahawa pemenang Ballon d’Or lima kali itu bukan untuk dijual semasa sidang media pramusim pertamanya pada hari Ahad, Ronaldo telah tidak hadir dalam jelajah pramusim kelab itu. jauh dan kekal bercuti tanpa had atas ‘sebab peribadi’.

“Kami ada rancangan untuk Cristiano Ronaldo untuk musim ini dan itu sahaja dan saya tidak sabar untuk bekerja dengannya,” kata pemain Belanda itu.

“Cristiano bukan untuk dijual, dia ada dalam rancangan kami dan kami mahukan kejayaan bersama. Saya bercakap dengannya sebelum isu ini timbul, saya berbual dengannya dan saya bercakap baik.”

Baca Juga: Noh jawab isu masalah rumahtangga dengan Mizz Nina

Baca Juga: Konflik di Sri Lanka, Rajapaksa akhirnya hantar e-mel letak jawatan