Di tengah-tengah peperangan, Mercedes-Benz bagi RM6 juta kepada Israel

Di tengah-tengah peperangan, Mercedes-Benz iaitu pembuat kereta Jerman yang terkenal telah menyalurkan RM6 juta kepada Israel bagi komitmen kewangan yang besar.

Komitmen kewangan yang besar telah diberikan kepada dua organisasi di Israel, United Hatzalah dan Palang Merah Jerman.

Derma Mercedes-Benz adalah bukti sokongan mereka yang tidak berbelah bahagi semasa krisis.

Ia bukan sahaja sebagai talian hayat bagi organisasi seperti United Hatzalah tetapi juga bergema sebagai mesej solidariti dan komitmen yang kuat ke arah memastikan keselamatan dan kesejahteraan di rantau ini.

Tindakan kebajikan ini diumumkan oleh Pengerusi Lembaga Pengarah Mercedes-Benz Ola Källenius, di tengah-tengah pergolakan antara Palestin dan Israel baru-baru ini.

United Hatzalah of Israel, salah seorang penerima derma yang murah hati ini, adalah sebuah organisasi yang berdedikasi untuk menyediakan perkhidmatan perubatan kecemasan di seluruh kawasan Israel.

Sebagai entiti bukan untung, ia sangat bergantung pada bantuan kewangan dan derma untuk memastikan operasinya berjalan.

Sumbangan Mercedes-Benz sudah pasti akan meningkatkan kapasiti organisasi untuk menyampaikan perkhidmatan kritikal.

Berdasarkan peristiwa baru-baru ini, Mercedes-Benz telah menekankan kepentingan mengekalkan langkah keselamatan untuk pasukan mereka yang ditempatkan di kemudahan Penyelidikan dan Pembangunan di Tel Aviv.

Derma ini boleh ditafsirkan sebagai demonstrasi eksplisit komitmen syarikat untuk memupuk persekitaran yang selamat untuk pekerjanya.

Baca juga: 15 tahun tunggu, akhirnya warga emas ini dapat RM1.15 juta selepas tanahnya diceroboh