Diskaun 50% saman trafik bermula, ini yang kena anda tahu

Pengguna jalan raya bakal menikmati tawaran pengurangan kompaun saman trafik sehingga 50% bermula esok hingga 18 Julai ini.

Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Azisman Alias berkata, tawaran itu melibatkan semua saman terpilih yang boleh dikompaun termasuk saman dalam kategori senarai hitam.

Beliau berkata, ia tidak termasuk kes saman dalam sebutan mahkamah, kesalahan-kesalahan utama yang dilakukan pada tahun ini, kesalahan kenderaan berat dan kesalahan berkaitan pengubahsuaian ekzos.

“Bagi mengelak penularan jangkitan pandemik Covid-19 semua kaunter pembayaran saman di seluruh Ibu Pejabat Polis daerah dan kontinjen akan ditutup semasa pengurangan saman ini diberikan,” katanya dalam kenyataan.

Sehubungan itu katanya, orang ramai perlu membuat bayaran secara dalam talian melalui aplikasi MyBayar Saman.

“Orang ramai boleh mendaftar melalui portal rasmi PDRM atau pautan atau muat turun aplikasi berkenaan di Google Playstore, Apple App Store dan Huawei Gallery,” katanya.

sumber : https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/06/17/polis-tawar-pengurangan-kompaun-saman-trafik-50-mulai-esok/