Dulu jual botol air, kali ini peminat Billie Eilish jual udara pula dengan harga RM48,000

Tular mengenai sistem bunyi konsert Billie Eilish di Malaysia yang boleh dikatakan mengecewakan, kini tular pula individu cuba menjual udara dari konsert Billie Eilish di Singapura dengan harga $15,000 (RM48,000) menerusi laman Carousell.

Berdasarkan gambar di Carousell, udara yang dijual itu ‘diletakkan’ dalam plastik dan diikat dengan getah berwarna oren bertujuan untuk mengekalkan kesegarannya.

Walaupun ada yang hampir tidak dapat melihat Eilish, pengguna menulis dalam penerangan produk penyenaraian telah disiarkan pada 23 Ogos dan sejak itu telah mendapat 97 suka. Anda juga perlu mengambil sendiri di stesen MRT Tampines.

“Saya berdiri di bahagian paling hadapan dan berjaya memasukkan udaranya ke dalam plastik apabila dia menjerit semasa konsert itu! Bagi yang terlepas konsert boleh beli ini!! Udara dari Billie Eilish, baru saja ditangkap.

Kentut pun dijual

Jika anda rasa udara tersebut terlalu mahal, seorang lagi peminat Billie menjual kentutnya dengan harga S$25 (RM80) lapor Mothership Singapore.

Ia dikatakan masih udara dari Billie Eilish, yang kononnya ditangkap dari lubang yang berbeza. Ia juga ‘disahkan halal’.

Produk yang disenaraikan pada 24 Ogos ini disertakan dengan keterangan berikut: Pembeli perlu mengambilnya di stesen MRT Bedok.

“Saya berdiri betul-betul di bawahnya apabila saya mendengar bunyi ‘poot’ saya segera mencapai botol air dasani 600 ml saya (saya telah membawanya khusus untuk ini).

“Saya buka penutupnya, dan memasukkan bau harum itu perlahan-lahan ke dalam botol. Aroma perut kembung Billie Eilish ditempat dalam unit pembendungan mudah alih.

Pengguna juga memberi amaran kepada pembeli untuk mengendalikan dengan berhati-hati kerana ‘setelah dibuka, dianggap dijual’.

Sekadar info, konsert ‘Happier Than Ever’ Billie Eilish telah berlangsung pada 21 Ogos lepas di Stadium Nasional Singapura.

Baca Juga: Rugi RM2,500 sebab terlepas konsert Billie Eilish, Nabil anggap Allah nak lindung daripada benda lagha

Baca Juga: Terhibur tengok gelagat netizen jual botol air ‘milik’ Billie Eilish di Carousell dengan harga RM1,200