“Gempak Habis…”- Dua Pelajar Nyanyi Lagu Blackpink Dapat Pujian Ramai

Siapa yang tidak kenal kumpulan Blackpink yang berasal dari Korea Selatan ini? Kumpulan Blackpink sangat terkenal dan dikenali hampir seluruh dunia. Demam Blackpink memang dirasai oleh seluruh dunia. Mana taknya lagu-lagu dari kumpulan ini juga sangat dikenali oleh semua lapisan umur. Baru-baru ini telah tular di TikTok aksi dua pelajar perempuan menyanyikan lagu dari Blackpink ini.

Perkongsian dari pengguna @itsmelaila13 itu dipercayai adalah guru vocal kepada pelajar terbabit. Aksi dua pelajar itu yang sedang menyanyikan lagu Blackpink berjudul Kill This Love itu rata-rata memukau netizen dengan suara yang cukup lunak dan merdu. Sebutan mereka dalam bahasa Korea juga kedengaran sempurna. Jika dilihat memang seperti suara ahli kumpulan Blackpink itu sendiri.

@itsmelaila13

Lagu Melayu& Inggeris dh biasa dengar.. apa kata kita dengar bahasa korea penyanyi ni.. Siapa peminat korea?? 🙋‍♀️🙋‍♀️ #killthislove #preparation4artfest2023 mia&anis #pelajartingkatan4 #vocalclass #fypシ

♬ original sound – Laila Nasimin – Laila Nasimin

Menurut perkongsian guru itu, pelajar itu yang dikenali sebagai Mia dan Anis merupakan pelajar vokal yang kini sedang belajar di sekolah seni di Johor. Ramai yang kagum dengan sebutan Korea dua pelajar itu yang sangat sempurna tanpa ada sebarang bunyi yang tidak sedap didengar. Mia dan Anis merupakan pelajar tingkatan 4 yang sedang membuat persiapan untuk Art Fest 2023 nanti.

Video itu kini telah meraih 3 juta tontonan dalam masa sehari. Memang tak dinafikan dua pelajar ini memang berbakat besar dan mampu pergi lebih jauh dalam nyanyian. Semoga adik-adik ini berjaya dalam bidang nyanyian. Selamat maju jaya dik!

Baca juga: https://themalaysialife.com/tak-mahu-cari-duit-lelaki-sanggup-mencuri-untuk-masuk-penjara/