Gempar !!! Buka restoran selepas 8 malam, Mcdonalds diserbu polis

Umum tahu sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilangsungkan, restoran dan premis makanan hanya dibenarkan untuk beroperasi sehingga jam 8 malam sahaja.

Dalam pada itu, meskipun PKP sudah dijalankan lebih setahun, masih terdapat lagi restoran yang ingkar arahan dengan membukanya melebihi waktu yang ditetapkan dalam SOP. Lebih menarik perhatian ramai, restoran tersebut merupakan sebuah restoran francais terkemuka di Malaysia iaitu McDonald’s.

Berdasarkan perkongsian seorang pengguna di Twitter, difahamkan isu ini berlaku disebabkan penerimaan jumlah tempahan yang tinggi daripada platform GrabFood dan Foodpanda. Malah, terdapat rider yang terpaksa menanti makanan yang ditempah pada jam 6.30 petang sehingga jam 8 malam.

Menerusi isu yang berlaku, para netizen turut meluahkan simpati terhadap para rider yang terpaksa menunggu lama sementara menantikan makanan yang ditempah pelanggan siap dibungkus. Tidak kurang juga yang mencadangkan agar pihak McDonald’s menutup sistem tempahan daripada para rider dengan lebih awal bagi memberi peluang buat para pekerja menyiapkan makanan.

McDonald’s yang terletak di Medan Idaman, Gombak ini walau bagaimanapun diarahkan tutup oleh pihak polis selepas didapati masih beroperasi selepas jam 8 malam.

sumber : https://www.thevocket.com/masih-buka-selepas-jam-8-malam-mcdonalds-di-gombak-diserbu-polis-dan-diarah-tutup/