“Hubungan kami lebih baik dari ketika berkahwin” – Nikki Palikat dedah sudah bercerai dengan Audi Mok

“Hubungan kami lebih baik dari ketika berkahwin” – Nikki Palikat dedah sudah bercerai dengan Audi Mok. Dia tidak berniat mahu menyorokkan kisah perceraian itu, tetapi perlukan masa untuk menerimanya.

Penyanyi Nikki Palikat, 36, akhirnya membuat pengakuan mengejut apabila mengakui dia sudah bercerai dengan bekas suaminya, komposer Audi Mok.

“Sebenarnya ya, saya dah bercerai. Perceraian ini berlaku ketika pandemik. Pada waktu itu, kami mencapai kata sepakat, lebih baik macam ini saja (berpisah).

“Kami teruskan sebagai kawan. Memang sekarang ini, hubungan kami lebih baik dari ketika berkahwin. Tapi, sebenarnya saya taknak lagi cerita benda ini sebab sangat menyakitkan,” katanya.

Tiada orang ketiga, hanya tidak serasi bersama

Ditanya juga apakah perceraian itu disebabkan kewujudan ‘orang ketiga’ dalam perkahwinan mereka, Nikki menafikanya. Jelasnya, mereka sebenarnya sudah tahu sejak dari dulu lagi memang tidak ‘match’.

“Tapi yang baiknya, kami sebagai kawan sangat bagus. Jadi, itu sebabnya kita bercerai dan hubungan akan jadi lebih baik. Dan, memang ia jadi lebih baik,” katanya.

Nikki juga berkata sewaktu mengalami kemurungan, dia pernah berasa dirinya gagal dalam semua segi. Katanya, sebab itu, dia nak cuba perbaiki perhubungan sebab taknak dilihat seorang yang gagal dan juga seorang yang berputus asa demi anak.

Gagal sebagai pasangan bukan bermakna gagal sebagai ibu bapa

“Tapi, apabila saya fikir balik dan teringat apa bekas suami cakap, mungkin kita gagal sebagai pasangan suami isteri, tapi sebagai keluarga kita sudah berjaya sama sekali. Jadi, fokus pada itu sajalah.

“Malah, sebab kenapa saya tak ceritakan benda ini (perceraian) pada awalnya, sebab anak. Selama ini, saya cuba pulihkan keadaan rumah tangga sebab fikirkan anak saja.

“Bila fikirkan anak itu, memang sakit. Jadi, saya cuba tahan semuanya. Tapi, apabila akhirnya saya beritahu anak, dia boleh terima dengan baik dan perasaan saya sangat lega. Anak saya tidak ‘hancur’ dengan perpisahan ini,” katanya.

Hasil perkongsian hidup itu, mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Liam, 12.

Baca Juga: Dah cerai talak 3 tapi rujuk semula? Pihak berkuasa mahu Dj Wong dan Dj Sal dipanggil

Baca Juga: Apa kaitan status janda gemuk dengan kartun Melayu, leteran selebriti ibu tunggal ini tarik perhatian netizen