Johnny Depp: ‘Juri mengembalikan hidup saya’

Johnny Depp: ‘Juri mengembalikan hidup saya’. Kes yang berlansung selama 6 minggu itu menarik perhatian ramai, peminat Depp terutamanya.

Menurut NBC News, Depp telah diberikan ganti rugi $10 juta (RM43.9 juta) dan ganti rugi punitif $5 juta (RM21.9 juta) dalam saman fitnahnya. Juri juga menganugerahkan Heard $2 juta (RM8.8 juta) sebagai ganti rugi pampasan.

Juri di Fairfax, Virginia, mula berbincang pada hari Jumaat.

Depp menyaman Heard sebanyak $50 juta (RM219.6 juta) selepas dia menulis op-ed untuk The Washington Post pada 2018 di mana dia menggelar dirinya sebagai ‘tokoh awam yang mewakili penderaan domestik’.

Heard menyaman balas Depp untuk $100 juta. (RM439.3 juta)

Johnny Depp: ‘Juri mengembalikan hidup saya’

Johnny Depp memuat naik hantaran di Instagram

Dalam satu hantaran di Instagram, Depp meraikan kemenangannya dalam tuntutan mahkamah fitnah terhadap Heard.

“Enam tahun yang lalu, kehidupan saya, kehidupan anak-anak saya, kehidupan mereka yang paling dekat dengan saya, dan juga, kehidupan orang-orang yang selama bertahun-tahun telah menyokong dan mempercayai saya selama-lamanya berubah.

Dakwaan palsu, sangat serius dan jenayah telah dikenakan kepada saya melalui media, yang mencetuskan serangkaian kandungan penuh kebencian yang tidak berkesudahan, walaupun tiada pertuduhan pernah dikenakan terhadap saya.

Ia telah tersebar ke seluruh dunia dua kali dalam masa nanosaat dan ia mempunyai kesan seismik pada kehidupan saya dan kerjaya saya.

Dan enam tahun kemudian, juri memberikan saya hidup saya kembali. Saya benar-benar rendah diri.

Keputusan saya untuk meneruskan kes ini, mengetahui dengan baik halangan undang-undang yang saya akan hadapi dan tontonan dunia yang tidak dapat dielakkan dalam hidup saya, hanya dibuat selepas berfikir panjang.

Sejak awal lagi, matlamat membawa kes ini adalah untuk mendedahkan kebenaran, tanpa mengira keputusannya. Bercakap benar adalah sesuatu yang saya terhutang kepada anak-anak saya dan kepada semua orang yang tetap teguh menyokong saya. Saya berasa tenang kerana mengetahui bahawa saya akhirnya berjaya melakukannya.

Saya terharu dengan limpahan kasih sayang dan sokongan dan kebaikan yang besar dari seluruh dunia. Saya berharap usaha saya untuk memberitahu kebenaran akan membantu orang lain, lelaki atau wanita, yang mendapati diri mereka berada dalam situasi saya, dan mereka yang menyokong mereka tidak pernah berputus asa.

Saya juga berharap jawatan itu kini akan kembali kepada tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah, baik di dalam mahkamah mahupun di media.

Saya ingin mengiktiraf kerja murni Hakim, juri, kakitangan mahkamah dan Sheriff yang telah mengorbankan masa mereka sendiri untuk sampai ke tahap ini, dan kepada pasukan undang-undang saya yang tekun dan tidak berbelah bahagi yang melakukan kerja yang luar biasa dalam membantu saya untuk berkongsi. kebenaran.

Yang terbaik akan datang dan lembaran baru akhirnya telah bermula.

Veritas numquam perit.

Kebenaran tidak pernah binasa.” tulis Depp.

Kes Johnny dan Amber ini membuktikan bahawa tidak semestinya hanya wanita dilihat sebagai lemah lembut, dia tidak mampu melakukan penderaan domestik.

Pastinya ramai lelaki yang bimbang digelar dayus jika berita mereka dipukul wanita tersebar. Namun jangan jadikan itu penghalang untuk anda mendapatkan hak anda.

Baca Juga: Lelaki menyamar sebagai wanita tua lempar kek ke arah lukisan Mona Lisa

Baca Juga: Johnny Depp menang kes saman fitnah terhadap Amber lepas enam minggu perbicaraan