Kurung diri 55 tahun! Trauma buat lelaki ini lari dari wanita..siap pasang pagar tinggi lagi

Seorang lelaki tetap dalam keadaan bujang sehingga usianya mencapai 71 tahun, mendedahkan bahawa dia membina pagar setinggi 15 kaki (sekitar 4.6 meter) untuk menghalang wanita daripada datang ke rumahnya.

Callitxe Nzamwita mengurung dirinya di dalam rumah selama 55 tahun kerana rasa takut terhadap jantina lain dan menjauhkan diri daripada orang ramai.

Lelaki berusia 71 tahun tersebut mengakui bahawa dia sangat takut dengan wanita datang ke rumahnya, dan itulah sebab dia mengasingkan diri.

Walaupun menghadapi ketakutan ini, wanita-wanita tempatan memastikan bahawa dia terus hidup dan memberikan bantuan untuk membantu dia ‘bertahan’.

Walaupun hidup sendirian dan menjauhi jantina berlainan, Callitxe mendapati dirinya dibantu oleh wanita-wanita kampung yang khawatir bahawa dia mungkin akan meninggal jika mereka tidak campur tangan.

Walaupun wanita-wanita itu menyediakan bahan makanan untuknya, dia tetap tidak membenarkan mereka mendekatinya.

“Sebab saya mengurung diri di dalam sini dan mempunyai pagar di rumah saya adalah kerana mahu memastikan wanita tidak akan mendekati saya,” katanya.

Jika dia melihat seorang wanita dalam perjalanan ke rumahnya, Callitxe dengan cepat mengunci dirinya di dalam dan mengunci pintu.

Lelaki bujang tersebut didakwa mengalami gynophobia, iaitu ketakutan yang tidak berasas terhadap wanita.

Baca juga: Teringin makan ‘spicy marinated crab’, guna 6 bahan je dah siap..sebijik macam dalam drama Korea!