Lelaki batal saman selepas terima ayam bakar sebagai pampasan

Polis wilayah Chiang Mai menahan seorang lelaki Russia yang dituduh menceroboh dan merosakkan harta benda orang lain.

Walau bagaimanapun, pengadu tidak lagi mahu menyaman lelaki tersebut selepas dia membayar pampasan dengan memberikan ayam bakar, seperti yang dilaporkan oleh portal berita Khaosod.

Menurut siasatan, lelaki Russia tersebut memohon untuk tinggal sementara di negara tersebut.

Pada hari kejadian, lelaki tersebut melawat sebuah restoran berdekatan dengan kawasan pelancongan di sepanjang Jalan Nimmanhaemin di mana dia kemudian dituduh menceroboh dan merosakkan harta benda orang lain.

Setelah menjejaki kehadiran suspek di Jalan Nimmanhaemin, pihak polis menjalankan siasatan, mengumpul maklumat tambahan, dan merancang pengawasan sebelum akhirnya menangkapnya pada 8 November yang lalu.

Dia dihadapkan dengan tuduhan menceroboh harta milik orang lain, mengganggu ketenteraman orang lain, dan menyebabkan kerosakan.

Bagaimanapun, kerana lelaki Russia tersebut telah membayar pampasan dengan memberikan ayam bakar kepada pemilik restoran selepas melakukan kerosakan harta benda, pemilik restoran tersebut telah memutuskan untuk tidak meneruskan tindakan undang-undang terhadapnya.

Baca juga: “Gaji bekas isteri 20k tapi mintak macam macam dekat suami aku. Semalam dia mintak kereta suv baru tapi sebut untuk ‘anak anak’..”