SRK dedah rahsia buat rawatan akupuntur di alat kemaluan untuk…

Percaya atau tidak duduk terlalu lama mengadap komputer boleh mengudang seseorang itu alami sakit tulang belakang dan leher jika berada dalam keadaan tertekan.

Lama-kelamaan rasa sengal, sakit dan lenguh yang pada mulanya dianggap hanya sebagai perkara biasa menjadi semakin serius.

Kesannya bukan kepada kualiti kerja saja, tetapi juga mempengaruhi rutin seharian.

Begitu juga degan apa yang terjadi kepada bintang Bollywood Shah Rukh Khan (SRK) rupanya percaya kepada rawatan alternatif iaitu bagi meredakan masalah sakit belakang kronik suatu ketika dahulu.

Katanya, antara pengalaman tidak dapat dilupakan adalah menjalani akupuntur yang dilakukan pada bahagian alat sulit atau zakarnya.

Menurut bintang filem Jawan itu, sepatutnya dia perlu menjalani pembedahan pada bahagian leher, tetapi pada saat akhir memilih kaedah alternatif.

Ketika itu, doktor memaklumkan dia berisiko mengalami lumpuh jika tidak melakukan pembedahan dengan segera.

Bimbang prosedur merisikokan kegagalan, SRK terus bertemu pakar rawatan alternatif yang memberi kesan positif selepas menjalani rawatan selama setahun.

Tambah pelakon berusia 57 tahun itu lagi, biarpun kawasan yang dicucuk jarum halus tersebut bukan pada bahagian leher, hakikatnya kesakitan dialami kini sudah reda.

Dalam satu wawancara lain, dia mengakui rawatan berkenaan antara momen memalukan yang pernah dilalui sepanjang hidupnya.

“Saya sangka puluhan jarum halus dicucukkan ke leher sudah cukup menakutkan, rupa-rupanya ada situasi lebih teruk daripada itu,” selorohnya sambil tertawa.

Baca juga: Oyen mengadu tangannya cedera luka minta rawatan, buat netizen sebak