Panas !!! Polis kena maki dengan wanita seksi, Netizen kagum dengan polis

Sudah menjadi sebahagian daripada tugas anggota polis trafik dalam menjalankan Sekatan Jalan Raya (SJR) bagi menyemak sesebuah kenderaan mempunyai cukai jalan, dan lesen memandu yang masih aktif atau sebaliknya.

Dalam pada itu, tular baru-baru ini apabila seorang wanita di Sabah bertindak untuk memaki anggota polis trafik serta membuat provokasi. Ayat seperti “kau tanya aku siapa” dan “jaga mulut kau” antara yang disebutkan wanita ini.

Menerusi video yang tular, difahamkan wanita berkenaan disaman berikutan cukai jalan dan insuran kenderaan beliau yang tamat tempoh.

Sementara itu, para netizen nampaknya kagum dengan sikap profesional yang ditunjukkan pegawai polis trafik berkenaan yang menjalankan tugas serta mengelakkan diri daripada melayan provokasi yang dibuat wanita tersebut. Berikut antara komen netizen mengenai isu ini.

Dimaklumkan pegawai di lapangan telah memohon anggota yang bertugas di SJR tersebut untuk membuat laporan polis dan kes siasat di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan di mana perkataan atau isyarat yang dimaksudkan mengaibkan kehormatan seseorang.

sumber : https://www.thevocket.com/cemerlang-elak-provokasi-pemandu-wanita-di-sabah-sikap-profesional-polis-trafik-ini-dipuji-netizen/