Permohonan ke universiti gagal, Nora restu anak jadi penyanyi warisi bakat arwah suaminya

Selepas permohonan ke universiti gagal Penyanyi, Datuk Nora Ariffin, 49 merestui anaknya Putri Dahlia untuk menjadi penyanyi.

Apatah lagi beliau percaya anaknya itu mewarisi bakat arwah suaminya Johan Nawawi.

Terkini, katanya Putri Dahlia fokus kepada nyanyian, mencipta lagu, tulis lirik dan terbitkan lagu persis Johan Nawawi.

“Sebagai ibu, saya hanya sokong dan berdoa agar anak yang banyak mewarisi bakat arwh Johan ini berjaya dunia dan akhirat. Insya-Allah.

Setakat ini, Putri Dahlia aktif menghasilkan lagu Inggeris termasuk Set U Free, mi amor, Butterflies dan Old Love.

Nyanyiannya juga mendapat perhatian dan sering tular di TikTok. Paling menarik, lagu Old Love nyanyiannya bersama Yuji mencatat 7.4 juta tontonan selepas dua bulan dimuat naik di YouTube.

Menurut Nora, anaknya sangat berminat untuk menjadi guru bahasa Inggeris, namun dia reda rezeki untuk menyambung pengajian belum kesampaian.

Sebenarnya dia bercita-cita nak jadi guru bahasa Inggeris memandangkan saya pun selalu baca kita kekurangan guru-guru bahasa Inggeris terutama sekali di luar bandar. Sebagai ibu, memang saya sokong bila dia memilih untuk menjadi pendidik kerana ia kerjaya yang sangat mulia.

Namun, semua permohonan tidak berjaya. UPSI (Universiti Perguruan Sultan Idris), UiTM (Universiti Teknologi Mara), UIAM (Universiti Islam Antarabangsa Malaysia), semua tak dapat. Mungkin tak ada rezeki, jangan putus asa. Mungkin kena cuba lagi.

Baca juga:

PRU-15: Dr Dzulkefly sah pertahan kerusi Kuala Selangor

Baca juga:

“Nak kami terjemahkan kat kertas undi pilihan raya ker?”- Chef bengang bekalan telur ayam tak ada