“Tak berbisa ke ular ni? Risau aku”-Pemilik ular ini selamba je dengar ular nak patuk dia

Ular sejenis haiwan yang yang bersisik malah ia amat menggelikan dan haiwan yang paling digeruni oleh ramai orang, terutamanya bagi jenis ular tedung.

Reptilia ini bukan sahaja memburu mangsa daripada kalangan haiwan, tetapi ada beberapa kes pernah terjadi di mana haiwan ini menyerang manusia.

Haiwan ini boleh membunuh mangsanya dengan cara membelit sehingga lemas atau mematuk bisa yang beracun dan mematikan.

Oleh sebab teknik membunuhnya yang kejam, ramai orang takut untuk berdepan dengan haiwan ini terutamanya apabila berseorangan.

Namun seorang pengguna TikTok ini bernama @venocobra dilihat telah memelihara haiwan itu, sungguh ia menggelikan bahkan menggerunkan.

Baru-baru ini beliau telah berkongsi vidoa yang menyeramkan selepas dia seolah-olah menjumpai ular tedung tersebut di dalam almari bajunya.

“Tak ada bisa ke ular ni? Risau aku,” tulis seorang netizen yang risau dengan reaksi santai lelaki di sebalik video perkongsian tersebut.

“Bang kenapa bela ular, aduhai. Tak cukup kucing ke dekat dunia ni,” tulis seorang netizen yang mempersoalkan tindakan lelaki itu membela ular tersebut.

“Bang macam mana ular tu boleh dengar? Mana telinga dia,” tulis seorang netizen yang tertanya macam mana ular tersebut boleh mendengar.

Dalam video perkongsian tersebut, seekor ular tedung berwarna hitam itu dapat dilihat sedang menonton siaran langsung trend NPC yang dibuat pengguna TikTok lain.

Namun selepas lelaki itu menegurnya, ular tersebut seakan menoleh dan faham dengan panggilan lelaki tersebut.

Menerusi video itu lagi, ular tersebut juga dilihat mengangkat kepala sambil mengembangkannya seperti dalam keadaan bersedia untuk menyerang.

Di akhir video itu, ular tersebut kemudian akhirnya telah cuba menyerang telefon bimbit itu dengan cara mematuk telefon berkenaan.

Walaubagaimanapun video yang menunjukkan pemilik ular tersebut seolah-olah terkejut sebaik sahaja membuka almari, dibuang daripada TikTok tersebut.

Baca juga: Cantik setelah berkahwin- Model jelita sanggup tinggal dunia glamor, buktikan kahwin dengan pemandu lori