Tamatkan zaman bujang di usia 47 tahun, akhirnya kahwini lelaki yang ditentang keluarga

Tamatkan zaman bujang di usia 47 tahun, akhirnya kahwini lelaki yang ditentang keluarga. Setiap wanita pastinya berimpian untuk mengahwini lelaki yang mampu membahagiakan dirinya, namun lain pula bagi wanita ini yang hubungan ditentang kerana ingin berkahwin dengan lelaki kulit putih.

Seorang wanita dari Surabaya akhirnya menamatkan zaman bujang pada usia 47 tahun dengan lelaki dari Australia selepas hasrat mereka untuk berumah tangga mendapat tentangan keluarga disebabkan perbezaan budaya dan agama, lapor portal berita Wolipop.

Wanita dikenali sebagai Tika itu berkahwin dengan suaminya, Shaun, 35, dalam satu majlis serba ringkas di Denpasar, Pulau Bali pada 18 Jun lalu.

Menurut sepupu Tika, Lorra, pasangan suami isteri itu sebelum ini menjalinkan hubungan cinta selama tiga tahun dan pernah dihalang oleh keluarga untuk berumah tangga.

Mahu wanita berkenaan berkahwin dengan lelaki tempatan.

“Ahli keluarga tidak merestui hubungan mereka kerana tidak yakin dengan lelaki asing selain mahukan Tika berkahwin dengan jejaka tempatan,” kata Lorra.

Tambah Lorra, perkara itu tidak mematahkan semangat Shaun yang terus berusaha untuk meyakinkan keluarga Tika agar merestui hubungan tersebut sehingga mereka akhirnya disatukan sebagai suami isteri.

“Shaun terus berusaha untuk meyakinkan keluarga Tika bahawa dia benar-benar serius dan mencintainya dengan sepenuh hati. Perjuangan mereka tidak sia-sia kerana akhirnya mereka disatukan sebagai pasangan suami isteri,” katanya.

Lorra memuat naik video majlis perkahwinan Tika dan Shaun di TikTok yang kemudian tular serta menerima pelbagai komen netizen.

“Saya juga mempunyai sepupu yang belum berkahwin walaupun dah berusia 40 tahun. Semoga dia juga mendapat jodoh yang tepat,” kata seorang netizen. – Agensi

Baca Juga: Trend kahwin pasangan muda, wanita pilih lelaki dua dekad muda untuk dijadikan suami

Baca Juga: Minah saleh ini kata nasi lemak Singapura lagi sedap dari Malaysia, tapi lain pula rupa dia