Terkini : Akhirnya Azhar Idrus jawab isu hadir majlis tahnik anak Siti

Rakyat sekarang cukup emosi bila mana terdapat pihak melakukan rentas negeri ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) terutama mereka dalam kalangan orang ternama, atau selebriti.

Apatah lagi ketika ini rakyat tidak dibenarkan merentas negeri untuk menyantuni kedua ibu bapa dan sanak saudara di kampung.

Terkini, timbul persoalan dalam kalangan netizen berhubung kehadiran pencermah terkenal Ustaz Azhar Idrus di majlis tahnik anak lelaki penyanyi tersohor Datuk Siti Nurhaliza bertempat di Kuala Lumpur.

Bukan Azhar Idrus sahaja yang hadir Menteri Agama Zulkifli Al Bakri dan Ustaz Don turut bersama dalam majlis itu yang disifatkan hanya melibatkan kaum keluarga sahaja.

Siti Nurhaliza turut menerima tempias kecaman netizen di Instagramnya apabila memuat naik gambar-gambar sekitar majlis tahnik anak lelakinya.

Dalam kuliahnya yang terkini Ustaz Azhar menjawab segala tohmahan netizen terhadap kehadirannya itu.

Menurut Ustaz Azhar, beliau sudah lama berkawan dengan Datuk Khalid Mohd Jiwa suami Siti Nurhaliza lebih tiga tahun dan dia melahirkan rasa segan apabila tidak memenuhi jemputan Khalid.

“Sudah tiga kali dia ajak saya pergi rumah dia, saya seganlah sebab dia pernah ziarah saya lebih dua jam sebelum ini.

“Jadi saya hadir sebagai balas jemputan dia dan saya janji pergi (majlis tahnik) lepas tarawih.

“Ermm gi tu orang masih ada lagi…pah ngan aku kena (kecam),” ujar Ustaz Azhar.

Bahkan katanya Khalid juga tahu rumah mak mentua Ustaz Azhar berdekatan dengan rumahnya dan sebab itulah beliau bersungguh-sungguh menjemput.

“Ada tak kalau awak pergi ke Kuala lumpur dan tidak boleh pergi ke rumah kawan? Tak ada.. tak boleh.

“Dia tahu rumah mak mentua saya belakang tu je …jadi dia suruh kita naik umah dia atas bukit…kita naik lah. Kita bawah marhain, kita naik atas. Bukan aku nak gi sangat.. doh member,” kata Azhar diikuti gelak tawa para jemaah.

“Aku kawan dia laki dia, bukan dengan Siti,”katanya diikuti sekali lagi gelak jemaah.