Terlalu gila teknologi! Wanita ini tanam 52 cip logam dalam kulit..siap dapat Guinness World Records lagi

Seorang wanita di California telah diiktiraf oleh Guinness World Records selepas berjaya menanam 52 cip logam di bawah kulitnya, seperti yang dilaporkan oleh portal berita MailOnline semalam.

Fungsi dari 52 implan cip yang ditanam oleh Anastasia Synn, yang berusia 52 tahun, termasuk untuk membuka kunci rumah, mencari objek logam, membuat panggilan telefon, dan melakukan pertunjukan silap mata.c

Synn adalah seorang ahli silap mata, pelakon lagak ngeri, dan ‘biohacker’, yang merujuk kepada seseorang yang membuat perubahan pada tubuhnya menggunakan teknologi untuk menjadikan hidup lebih mudah.

“Saya secara rasmi mengumumkan bahawa saya adalah manusia paling banyak mempunyai implan di dunia. Memandangkan rekod ini adalah yang pertama, mereka (Guinness World Records) terpaksa mencipta kategori rekod baharu,” katanya.

Prosedur implan yang dilakukan oleh Synn termasuk pemasangan magnet terbesar yang pernah ditanam dalam badan manusia, dan juga pemasangan magnet pemancar bunyi yang ditanam dalam tragus telinganya.

Implan yang paling sering digunakan oleh Synn adalah cip di tangan yang digunakan untuk membuka pintu rumahnya.

Mikrocip yang ditanam olehnya, yang kira-kira separuh daripadanya, bertujuan untuk meningkatkan deria dan kebolehan dirinya seperti membuka kunci dan menghidupkan komputer.

Sementara itu, cip-cip lain bersifat magnetik dan memberikannya ‘deria’ keenam, seperti merasakan wayar hidup di sebalik dinding dan menentukan sama ada kotak kuasa menerima kuasa atau tidak.

“Saya boleh memberitahu anda jika ketuhar gelombang mikro anda mengeluarkan terlalu banyak radiasi,  tangan saya akan bergetar. Saya juga boleh mencari anting-anting seseorang yang hilang,” katanya.

Baca juga: “Tauke hidup mewah tapi pekerja tercungap”- Individu layang surat terbuka buat Bubblebee, dakwa lambat bayar gaji dan caruman KWSP