“Tolong jangan menang!”- Pemilik restoran rayu gadis jangan habiskan cabaran, siap ‘mengeluh’ perlu berikan ganjaran pula

Sebuah restoran di Vietnam mendapat kritikan daripada netizen setelah menghalang seorang gadis daripada menyelesaikan cabaran makan ayam dengan cepat, seperti yang dilaporkan oleh laman berita Thaiger semalam.

Restoran tersebut mencabar pelanggannya untuk menyelesaikan tugas memakan dua dulang ayam goreng dalam masa 90 minit, dan menyediakan ganjaran sebanyak 5 juta dong (RM966) kepada pemenang.

Gadis itu kemudian mengunjungi restoran tersebut untuk menerima cabaran yang ditawarkan.

Dalam klip video yang menjadi viral di media sosial Vietnam, gadis tersebut kelihatan hampir menyelesaikan dua dulang ayam goreng dalam hanya 55 minit.

Tiba-tiba, pemilik restoran itu duduk di sebelahnya, menunjukkan riak wajah yang tidak tenang dan terus merungut.

“Keuntungan restoran hari ini, elektrik, air, ayam, kos pekerja perlu diberikan sebagai ganjaran. Satu-satunya cara adalah kamu memuntahkan kembali makanan,” katanya.

Netizen mengkritik tindakan lelaki itu kerana mengeluh ketika pelanggan hampir berjaya menyelesaikan cabaran yang ditetapkan.

Baca juga: “Dah kenal lama baru dia mengaku pernah checkin dengan pelacur, aku bengang dan bagi syarat hantaran 50k biar dia tak mampu tapi rupanya..”